Bel nu: 06 22 900 776

Meer rendement uit gesprekken en presentaties

Goalmapping

Mario Greefhorst, oprichter van OOOK, heeft de GoalMap-methode geleerd tijdens zijn samenwerking met Brian Mayne, de grondlegger ervan. Brian heeft voor GoalMapping een BTA (British Training Award) ontvangen. Op deze pagina zie je een aantal foto's van Brian. Ook een foto van Mario uit 1997 waar hij zijn eerste workshop Goalmapping geeft. 

Goalmapping

Het traditionele doelenstellen concentreert zich voornamelijk op onze linkerhersenhelft. Met andere woorden; rationele overwegingen (smart) die ons door veelvuldige herhaling in beweging moeten zetten. Dit is vaak een langdurig en weinig effectief proces. Los daarvan maakt het rationele doelenstellen weinig indruk op ons onderbewustzijn - onze automatische piloot. Recent onderzoek toont aan dat 95% van ons gedrag onbewust gestuurd wordt, slechts 5% is bewust gekozen gedrag.

Dit houdt in dat het effectiever zou zijn wanneer wij vanuit die automatische piloot in de richting van onze doelen gestuurd zouden worden. Dat is precies wat GoalMapping doet. Het heeft een impact op zowel de linker- als de rechterhersenhelft door het combineren van rationele doelstellingen met het gebruik van ons voorstellingsvermogen - de taal van ons onderbewustzijn.GoalMapping combineert gedachten, woorden, emoties, plaatjes en symbolen met als gevolg een positieve invloed op ons bewust en onbewust gedrag in de richting onze van tevoren bepaalde doelen.

Kortom

GoalMapping is een methodiek waarbij we zowel de linker- als de rechterhersenhelft activeren om onze gewenste, vaak gewaagde en voor ons gevoel wellicht ver weg gelegen doelen te formuleren en te realiseren.

Workshop

In deze workshop ga je jouw eigen Goalmap maken. Na een inleidende presentatie door de trainer met ondermeer een visualisatie-oefening, ga je aan de slag. De workshop is geweldig leuk om te volgen en wordt door vrijwel iedere deelnemer opvallend hoog gewaardeerd.

Resultaat

Je komt er niet alleen achter wat jij ECHT wilt maar je zult merken dat je bijna automatisch gedrag gaat laten zien dat jou richting jouw doelen stuurt. De resultaten zijn in vrijwel alle gevallen opmerkelijk en in een aantal gevallen werkelijk verbluffend.

 

Hier een link naar de website van Brian.

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top